Kwitka website

Onze site geeft informatie over 2 activiteiten.

Ten eerste is daar Kwitka, een Oekraïens-Nederlands ensemble. Opgericht in 1998 en bezig met het spelen en zingen van Russische en Oekraïense en internationaal muziek, van folklore tot klassiek, maar ook zigeunermuziek en romances.

Ten tweede treft de artiestenbemiddeling, gericht op de inzet van artiesten met volksinstrumenten.

Veel genoegen toegewenst met uw bezoek aan onze site. En heeft u vragen, dan zijn telefoon en e-mail tot uw beschikking.

Gea Werdekker

Oprichting van Kwitka

Kwitka is opgericht in december 1998. Het eerste concert werd gegeven op 24 december 1999 in de VAK, de muziekschool in Delft.De fantastische muziek en de mooie teksten brengen anno 2017 de Nederlandse sopraan Gea Werdekker (Delft) en pianiste Oksana Ryndenko uit Kiev bij elkaar.

Er is een vriendschap voor het leven ontstaan, naast de drang om vanaf een podium zo veel mogelijk mensen te laten genieten van zang en muziek uit Oekraïne en Rusland. Kwitka (letterlijke betekenis: bloem) maakt gebruik van Russische componisten onder wie Tsjaikovski, Glinka, Warlamoff, Katchaturian en Trostjanski. Verder wordt er van Oekraïense componisten gespeeld en wordt Chopin, geboren in Polen, niet vergeten.

Elk jaar komt Kwitka tweemaal in Nederland bijeen en verzorgt in januari en augustus een reeks optredens in vooral de Randstad. Dat betekent jaarlijks zo’n 40 concerten. De meest bekende was jarenlang de deelname aan het Romantisch festival in Rotterdam. Kwitka, vaak aangevuld met vrienden boekt gaandeweg meer successen en treedt naast Nederland ook op in Oekraïne en Spanje.