Introductie Raduznaya Kwitka

RADUZNAYA, Oekraïens voor regenboog van bloemen, is een muzikaal ensemble dat ontstaan is vanuit een enthousiasme voor het Slavisch repertoire. Musici en zangers laten zich inspireren door Slavische componisten uit onder andere Polen, Oekraïne, Hongarije en Rusland.

Raduznaya is opgericht in 2011 en bestaat nu uit 9 geoefende zangers en zangeressen, ondersteund door een drietal musici met een verscheidenheid aan instrumenten, zoals daar te horen zijn: accordeon, balalaika en contrabas-balalaika, domra en tenor-domra, gitaar en viool.

Ons streven is om u te laten genieten van een mooie voorstelling waarin wij u met zang, en muziek een fantastische middag of avond bezorgen.
Ons repertoire omvat veel variatie, zoals volksmuziek, ballades en aria.s uit opera.s, musical- en filmmuziek, romances en zigeunerklanken.
Wij brengen de muziek in de taal zoals de componist deze geschreven heeft, of in een verantwoorde vertaling. Daarbij treden wij op in prachtige traditionele en fantasierijke kostuums.

Graag begroeten wij u tijdens een van onze voorstellingen. Zie hiervoor onze concertagenda.

Met de nieuwe show die in oktober 2016 van start is gegaan, is Raduzhnaya een nieuwe weg ingeslagen. Van een concert met losse nummers, is het een samenhangend verhaal geworden over kozakken en meisjes, liefde en verdriet, een lach en een traan. Daarin bestaat altijd ruimte voor nieuwe inbreng zowel vocaal als instrumentaal.

We zijn er nog niet uit of onze show nu een variété is, een musical of een operette. Wanneer u naar onze show komt kijken en u het weet? We zijn in voor goede suggesties.

Een grote delegatie van Raduznaya gaat van 20 t/m 29 mei 2017 naar de Oekraïne, naar Odessa, Nicolaev en Kiev. Naast het opdoen van cultuur gaan zij in Nicolaev een concert geven samen met de groep Uzory. Ook vrouwe Antje gaat mee voor de input van onze Nederlandse cultuur. We hebben er hard voor gerepeteerd en zijn er klaar voor. Oekraïne : here we come!

Kies een taal


Kies een onderdeel
Kwitka
   Raduznaya
Artiestenbemiddeling