Zomerprogramma

Oksana Rijndenko, Nathalia Zhelo en Sofia Lysenko zijn vanaf 24 juli t/m 12 augustus 2018 weer in Nederland om prachtige concerten te geven samen met de sopraan Gea Werdekker en met de mezzosopraan Anita Gerritsen van der Hoop.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Het repertoire is uitgewisseld en bijna vastgesteld en de repetities zijn begonnen zowel in de Oekraïene als hier in Nederland. Anita en Gea repeteren de duetten bij Robert Kops. Wanneer we direct na de dames weer in het land zijn is iedereen gereed om het programma op elkaar af te stemmen en zijn we klaar om het aan u te presenteren. Sofia heeft zomervakantie,zo ook de studenten van Oksana aan het conservatorium.

Tijdens de zomerconcerten blijven de Russische en Oekraïense folkloristische kostuums in de kast. Maar natuurlijk is er altijd weer iets bijzonders te zien en te beleven want naast de avondtoiletten worden de concerten weer een kleurrijk spektakel.We kijken er nu al naar uit!!


Introductie Kwitka

Kwitka, een Oekraïens-Nederlands muzikaal en vocaal ensemble afkomstig uit Kiev, Nicolaev, Capelle aan den IJssel en Delft.

Het ensemble Kwitka is een groep enthousiaste muzikale vriendinnen die zich bezighoudt met het uitvoeren van Oekraïense en Russische muziek, zowel vocaal als instrumentaal.

De muzikale inzet van de vaste bezetting bestaat uit piano en zang, aangevuld met domra en klein slagwerk.
Kwitka treedt ook op met vrienden en dan is de vocale en instrumentale bezetting veel breder.

Kwitka (Квiтка) is het Oekraïense woord voor bloem. Een bloem die de natuurlijke schoonheid en kleuren van de muziek symboliseert.
Natuurlijke en warme kleuren zoals u die ook terug vindt in de verschillende kostuums die tijdens het optreden gedragen worden.

Op het repertoire staan:
-Klassiek instrumentaal voor piano, al dan niet aangevuld en begeleid op de domra;
-Muziek van bekende Russische en Europese componisten.
-Oude romances gezongen door sopraan en mezzosopraan;
-Folklore liederen, melancholische maar ook hele vrolijke en grappige liedjes van het platteland.
-Daarbij zijn de dames niet bang om buiten bestaande paden te treden, getuige de foto in “Delfts-Blauw”.

Het ensemble Kwitka is een groep, die U op professionele wijze van het begin tot het einde weet te boeien. Voor een breed publiek is het een genoegen om naar deze groep te luisteren. De groep treedt op in originele folklore kostuums, dat een kleurrijk plaatje biedt. Het programma wordt in het Nederlands gepresenteerd zodat het publiek meegenomen wordt in de sfeer en het karakter van de liederen.Kies een taal


Kies een onderdeel
   Kwitka
Raduznaya
Artiestenbemiddeling